Nisem samo skakalec…

O meni

Smučarski skoki so to, po čemer me drugi poznajo, malokdo pa ve, kaj vse stoji za njimi. Zame so veliko več kot le poklic ali dosežki na koncu sezone. Daleč pred željo po medaljah in pokalih stojijo druge stvari, ki pridejo z resnim ukvarjanjem s športom. Če jih znaš prepoznati, ti dajo veliko več kot le stopničke.

Tega se nisem vedno zavedal – kdaj sem po vrnitvi s tekme opravil kondicijski trening, ker sem ga pač moral. Zdaj že na začetku tedna tuhtam, kaj bi lahko še storil, da bi bil (še) boljši in da bi v vikend skočil tako, kot se spodobi. Kar se vrstnikov tiče, sem med njimi žal vedno izstopal. Tudi če so bila prijateljstva pristna, smo se v načinu življenja razlikovali, zato je bilo vse težje ohranjati povezanost. Tudi prostega časa nisem imel veliko, saj sem ga sam namenjal treningom in pripravam.

Zavedanje

Na poti je treba sprejeti odrekanja, ki so bila na koncu dneva poplačana. Omogočila so mi, da sem šel marsikdaj čez sebe in tako rastel na osebnosti ravni. Ne le disciplina, tudi stvari, na katere prej nisem pomislil, so bile ključnega pomena. Na potovanjih, ob spoznavanju drugih kultur, sem spoznal, da stvari, ki so zame samoumevne, drugim predstavljajo privilegij. Izboljšal sem komunikacijo, predvsem na profesionalnem nivoju. Povsod nastajajo konflikti in tudi pri smučarskih skokih ni nič drugače, čeprav menim, da se pojavljajo v manjšem obsegu. Z določenimi posamezniki ne glede na spore preživljaš sezono. Komunikacija je ključnega pomena. Kdaj se je treba tudi prilagoditi, saj je ohranjanje profesionalnih odnosov na prvem mestu.

Samozavest in zavedanje, da zmorem, je največ, kar so mi dali skoki. Zdi se mi, da iz tega izhaja moja nezadržna želja po adrenalinu. Vsako zimo skočim v Bohinjsko in Blejsko jezero, imam željo, da bi znal voziti helikopter. Rad se resno posvečam svojim hobijem. Največji je trenutno avtomobilizem. Tudi moja spletna trgovina je rezultat mojih interesov, želje po novih znanjih in ustvarjanju.

image00010_2
image00009_2
image00008_2
image00001_2